''15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'' TEMALI RESİM, SİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Bakanlığımıza bağlı tüm resmî ve özel ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Etkinlikleri" kapsamında Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması  düzenlenecktir.

T.C.

GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" TEMALI RESİM, ŞİİR, KOMPOZİSYON YARIŞMA ŞARTNAMESİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında;

-İlkokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik " konulu resim

-Ortaokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli İrade " konulu şiir

-Lise öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " konulu kompozisyon

ŞARTNAME VE DİĞER AYRINTILAR

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KONU: 15 Temmuz ve Milli İrade

TÜRÜ: Resim, Şiir, Kompozisyon

AMACI:  Öğrencilerimizde milli birlik ve beraberlik ve demokrasi duygusunun canlı tutulması.

KAPSAM: Gölcük ilçesine bağlı resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsar.

HEDEF KİTLESİ:

a)  İlkokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik" konulu resim

b)  Ortaokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli İrade" konulu şiir.

c)  Lise öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " konulu kompozisyon

KATILIM KOŞULLARI

Genel:

1- Eserler; daha önceden bir yerde yayımlanmamış olacaktır. Eserlerin alıntı olmayıp tamamen özgün eserler olmasına dikkat edilecektir.

2- Yarışmaya katılacak öğrenciler, eserlerinin 2 adet fotoğrafını (yüksek çözünürlükte) çekerek (TC kimlik numarası, adı- soyadı, okul adı ve sınıfı ve okul numarasını yazacaklardır. Bilgi eksiği olan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.)

3- Eserlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek içerik kullanılmamalıdır.

4- Dereceye giren resimlerin asılları sergilenmek üzere 14 Temmuz 2020 Salı günü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü tarafından teslim edilmesi sağlanacaktır.

A. Şiir:

1-  Eserler;  A4 kâğıdına 12 punto büyüklükte ve Times New Roman yazı stili ile bilgisayarla veya okunaklı bir şekilde elle yazılacaktır.

2-  Eserler; Türkçe dil bilgisi kurallarına ve Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu'na (2005 ve daha sonraki basımları) uygun olmasına dikkat edilecektir.

B. Resim:

1. 35x50 resim kâğıdı kullanılacaktır.

2. Resim Tekniği Serbesttir.

C. Kompozisyon:

1- Eserler; A4 kâğıdına 12 punto büyüklükte ve Times New Roman yazı stili ile bilgisayarla veya mavi dolma kalem, tükenmez kalemle yazılacaktır.

3- Eserlerin daha önce yayınlanmamış, herhangi bir yarışmada değerlendirilmemiş özgün ve telif yazılar olması gerekmektedir.

4- Her öğrenci yarışmaya en fazla 1(bir) eserle katılabilecektir.

YARIŞMAYA KATILACAK ESERLERİN TESLİM YERİ VE TARİHİ:

Eserlerin Teslim Yeri:

golcukmebyarisma@gmail.com

Eserlerin Teslim Tarihi:

10 Temmuz 2020 - Cuma

DEĞERLENDİRME:

Eserler; Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme Kurulu Üyeleri tarafından 13 Temmuz 2020 tarihinde değerlendirilecektir.

Sonuçlar 14 Temmuz 2020 tarihinde golcuk.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

ÖDÜL:

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere hediye verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma duyurusunun ilanı

02 Temmuz 2020

Yarışma başlangıç ve bitiş tarihi

02 Temmuz 2020 – 10 Temmuz 2020

Yarışmaya gönderilecek eserlerin son gönderim tarihi

10 Temmuz 2020

Eserlerin değerlendirmesi

13 Temmuz 2020

Sonuçların Duyurulması

14 Temmuz 2020

Ödül Töreni

15 Temmuz 2020

DİĞER HÜKÜMLER:

1.      Etkinlik Yürütme Kurulu, yarışma şartnamesiyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2.      Eserleri inceleme ve değerlendirme komisyonu kararları kesindir, bu kararlara itiraz edilemez.

3.      Başvurusunu tamamlayan her katılımcı etkinlik şartnamesinin tüm hükümlerini kabul etmiş sayılır. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcılara aittir.

06-07-2020

Yayın: 06.07.2020 - Güncelleme: 06.07.2020 13:10 - Görüntülenme: 552