T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Yazlık Tabosan Ortaokulu

OKULUMUZDA EBA DESTEK NOKTASI OLUŞTURDUK

Okulumuzda EBA Destek Noktası Oluşturduk.

1.sınıftan 12.sınıfa kadar evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimize hizmet sunmak üzere EBA Destek Noktası oluşturduk. Evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimiz okulumuza gelerek EBA Destek Noktalarında canlı derslere katılabilir, EBA erişimi sağlayabilirler. Öğrencilerin bilgisayarı kullanım süreleri, bir canlı ders süresinden az olmamak kaydıyla en fazla 2 saat olabilir.

 

     

                 EBA DESTEK NOKTASI NEDİR?

EBA Destek Noktası, eğitimin uzaktan yapıldığı COVID-19 salgın sürecinde, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için okul/kurumlarda oluşturulan alanlardır.

 

EBA DESTEK NOKTASI'NI KİMLER KULLANABİLİR?

EBA Destek Noktası, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmadığı okul idarelerince tespit edilen 1. sınıftan 12. sınıfa zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler tarafından kullanılacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Okullarda Alınması Gereken Önlemler" için velilere özel olarak hazırlanmış "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" (Ek.1), EBA Destek Noktası'nı kullanacak öğrencilerin velilerine iki nüsha hâlinde imzalatılmalı ve bir nüshası velilere verilmelidir. (bk. COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi)

EBA Destek Noktasına ihtiyacı olan öğrenciler, okullar tarafından belirlenmeli ve belirli bir planlama dâhilinde gruplar hâlinde dönüşümlü olarak öğrencilerin bilgisayar ve internet kullanımları sağlanmalıdır.

EBA Destek Noktasının hangi saat aralıklarında ve kimler tarafından kullanıldığı düzenli olarak kayıt altına alınmalıdır.

EBA Destek Noktasına giriş ve çıkışlar; öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun, birbirleriyle çakışmayacak ve yığılma olmayacak şekilde planlanmalıdır.

Öğrencilerin bilgisayarı kullanım süreleri, bir canlı ders süresinden az olmamak kaydıyla en fazla 2 saat olmalıdır.

10-09-2020
15-09-202015-09-202015-09-202015-09-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.09.2020 - Güncelleme: 15.09.2020 14:42 - Görüntülenme: 266
  Beğen | 2  kişi beğendi