T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Yazlık Tabosan Ortaokulu

Haberler

Eyl

Okulumuzda EBA Destek Noktası Oluşturduk.

1.sınıftan 12.sınıfa kadar evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimize hizmet sunmak üzere EBA Destek Noktası oluşturduk. Evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimiz okulumuza gelerek EBA Destek Noktalarında canlı derslere katılabilir, EBA erişimi sağlayabilirler. Öğrencilerin bilgisayarı kullanım süreleri, bir canlı ders süresinden az olmamak kaydıyla en fazla 2 saat olabilir.

 

     

                 EBA DESTEK NOKTASI NEDİR?

EBA Destek Noktası, eğitimin uzaktan yapıldığı COVID-19 salgın sürecinde, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için okul/kurumlarda oluşturulan alanlardır.

 

EBA DESTEK NOKTASI'NI KİMLER KULLANABİLİR?

EBA Destek Noktası, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmadığı okul idarelerince tespit edilen 1. sınıftan 12. sınıfa zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler tarafından kullanılacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Okullarda Alınması Gereken Önlemler" için velilere özel olarak hazırlanmış "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" (Ek.1), EBA Destek Noktası'nı kullanacak öğrencilerin velilerine iki nüsha hâlinde imzalatılmalı ve bir nüshası velilere verilmelidir. (bk. COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi)

EBA Destek Noktasına ihtiyacı olan öğrenciler, okullar tarafından belirlenmeli ve belirli bir planlama dâhilinde gruplar hâlinde dönüşümlü olarak öğrencilerin bilgisayar ve internet kullanımları sağlanmalıdır.

EBA Destek Noktasının hangi saat aralıklarında ve kimler tarafından kullanıldığı düzenli olarak kayıt altına alınmalıdır.

EBA Destek Noktasına giriş ve çıkışlar; öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun, birbirleriyle çakışmayacak ve yığılma olmayacak şekilde planlanmalıdır.

Öğrencilerin bilgisayarı kullanım süreleri, bir canlı ders süresinden az olmamak kaydıyla en fazla 2 saat olmalıdır.

Eyl

Okulumuz 8.Sınıf öğrencileri Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 31/08/2020 tarihinden itibaren okulumuzdaki eğitimlerine başladılar. Öğrencilerimizin sağlığını korumak için her türlü tedbiri aldık.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ALDIĞIMIZ TEDBİRLER

1) Kurum girişlerinde ateşölçerlerle öğrencilerimizin ateş ölçümlerini yapıyoruz.

2) Okulumuz pandemi eğitmeni Derya EROĞLU tarafından öğrencilerimize pandemi bilgilendirme eğitimi verildi. 

3) Okula girişlerde ve çıkışlarda sosyal mesafeyi korumak için okula giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde sağlıyoruz.

4) Öğrencilerimizi maskeleri takılı olarak dersliklerine alıyoruz.

5) Okul girişine, dersliklere ve koridorlara dezenfektan aparatları monte ettik.

6) Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturma planları oluşturduk.

7) Yer değiştirme kaynaklı bulaşıyı engellemek için öğrencilerimizin oturacakları yerleri belirleyip, etiketlere isimlerini yazarak yapıştırdık. 

8) Dersliklerimize ayak pedallı evsel atık kutuları yerleştirdik.

9) Koridorlara kullanılmış maske, eldiven gibi kişisel donanımların konulacağı ayak pedallı kutular yerleştirdik.

10) Dersliklerimizi düzenli olarak havalandırıyoruz.

11) Öğrencilerimiz okuldan ayrıldıktan sonra dersliklerimizi, koridorları, lavaboları ve okul giriş çıkışlarını dezenfekte edici maddelerle temizliyoruz.

12) Öğrenci lavabolarını her aradan sonra dezenfekte edici maddelerle temizliyoruz.

13) Öğrenci lavabolarına kağıt havlu aparatı monte ettik. Lavabolarımızda devamlı olarak kağıt havlu bulunduruyoruz.

14) El temasının çok olabileceği(kapı kolları, merdiven korkulukları vb.) yerleri düzenli olarak dezenfekte ediyoruz.

15) Öğrenci velilerimize VELİ BİLGİLENDİRME VE TAAHHÜTNAME FORMU imzalattırdık.

16) Okulumuzun tüm birimlerine bilgilendirme uyarı levhaları astık.

17) COVID 19 belirtisi gösterecek öğrenci ve çalışanlarımızı sosyal ortamdan izole etmek için COVID 19 İZOLASYON ODASI oluşturduk.

18) Okulumuz Web sayfasında COVID 19 Pandemi Bilgilendirme Sevisi oluşturduk. Öğrencilerimize, velilerimize ve çalışanlarımıza buradan bilgilendirme yapıyoruz.

 

YAZLIK TABOSAN AİLESİ OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞTUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ.

RABBİM BİZLERİ BİR DAHA AYIRMASIN.

Eyl

31 AĞUSTOS - 5 EYLÜL 2020 CANLI EĞİTİM HAFTALIK DERS PROGRAMI

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 98.yılı kutlu olsun

Ağu

31 Ağustos 18 Eylül 2020 tarihleri arasında uygulanacak olan TRT EBA TV Hazırlık Dönemi yayın akışı belli oldu.

TRT EBA TV Hazırlık Dönemi yayın akışını indirmek için tıklayınız.

Ağu

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sınav giriş belgelerini yayımladı.

 

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır. 

 

Sınav giriş belgelerine ulaşmak için tıklayınız

Ağu

GÖLCÜK'TE ÖĞRENCİLER ARASINDA;

MASKE + MESAFE + HİJYEN KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLENECEK 

 

Gölcük Belediyesi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle, korana virüs salgını ile mücadelede; temel tedbir kuralları olan, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekmek, görsel sanatlar konusunda yetenekli öğrencileri teşvik etmek amacıyla, ilçemiz öğrencileri arasında resim yarışması düzenlenecek. 

Gölcük'te bulunan devlet okulları ve özel okullarda okuyan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yarışmanın konusu: "Maske + Mesafe + Hijyen'' olacak.

 

YARIŞMA 3 KATEGORİDE YAPILACAK

İlkokul'da okuyan 1,2,3 ve 4.sınıf öğrencileri  1. kategoride, ortaokulda okuyan 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencileri 2.kategoride, lisede okuyan 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencileri 3.kategoride yarışmaya katılacaklar. 

 

HER 3 KATEGORİDE İLK 3'E GİREN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLECEK

İlk 3 kategoride de, ilk 3'e giren öğrencilere bisiklet hediye edilecek. 

Yarışmaya katılacak öğrenciler, eserlerinin 2 adet yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekerek TC kimlik numarası, ad, soyad, okul adı, sınıf ve okul numaralarını yazarak golcukmebyarisma@gmail.com adresine, 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar göndermeleri gerekiyor. 

Eserler, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme Kurulu Üyeleri tarafından 22 Eylül 2020 Salı günü değerlendirildikten sonra; sonuçlar, 23 Eylül 2020 Çarşamba günü golcuk.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır. 

Bilgi eksikliği olan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Eserlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli logo ve her hangi bir markayı temsil edecek içerik kullanılmamalıdır. 

Yarışmaya katılım gönüllülük esası taşır. 

Yarışmaya katılacak eserler 30*50 boyutunda olmalıdır. 

Resim tekniği serbesttir. 

Her öğrenci yarışmaya en çok 3 eserle katılabilir.

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos'ta başlayacak üç haftalık uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamalarının gerçekleştirilebileceğini bildirdi. 

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 31 Ağustos 2020'de başlayacak eğitim programına ilişkin genelge yayımlandı.   

 

Buna göre, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı uygulamasına başlanacak. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek.   

 

Geçen eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden "kritik konu ve kazanımlar" belirlenerek derslere ait programlar hazırlandı. İlgili kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenmiş programlara MEB'in "http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html" internet adresinden ulaşılabilecek. Bakanlık, bu kapsamda, programlar ile öğretmenlere örnek olması için bu programlara yönelik elektronik ortamda 4 bin 25 sayfadan oluşan 1215 etkinlik örneği yayımladı.   

 

Gerek yüz yüze eğitimde gerekse uzaktan eğitimde de kullanılabilecek etkinlikleri öğretmenler, ilgili dersin programında yer alan kazanımları öğrencilerin ulaşmaları kaydıyla, okulun veya öğrencinin durumuna göre, doğrudan kullanabilecek, uyarlayabilecek veya kendi etkinliğini hazırlayıp uygulayabilecek.   

 

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. EBA üzerinden sunulacak alt yapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. Canlı ders uygulamaları, öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında devam edecekleri sınıfın öğretmenleri tarafından yapılacak. Uygulamanın hayata geçirilebilmesi için okullarda oluşacak şubelere 24-28 Ağustos tarihlerinde okul idareleri tarafından sınıf ve branş öğretmeni görevlendirilecek.   


Canlı dersler için etkinlik örnekleri hazırlandı

Canlı ders uygulamaları yoluyla yapılacak eğitimlerde, öğretmenlere örnek olması için programlara yönelik elektronik ortamda çok sayıda etkinlik örneği hazırlandı. Etkinlik örneklerine "http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html" internet adresinden ulaşılabilecek.   

 

Yüz yüze eğitim başladığında 23 Mart tarihinden itibaren gerek TRT EBA TV kanalları gerekse EBA canlı ders uygulamaları veya özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden sürdürülen eğitimlerin amacına ulaşıp ulaşmadığı sınıf öğretmenleri veya branş öğretmenleri tarafından değerlendirilecek.  

 

Üst sınıftaki kazanımlara temel teşkil eden alt sınıf kazanımlarının öğrencilere edindirilemediği ve öğrenme eksikliğinin devam ettiğinin tespit edilmesi durumunda önce alt sınıfa ait konu ve kazanımlar işlenecek, sonrasında yeni konu ve kazanım/kazanımlara devam edilecek. Bu amaçla MEB'in hazırladığı derslere ait program haritalarından yararlanılacak.  

 

Hayat boyu öğrenme kurumlarında görev yapan öğretmenler, 31 Ağustos itibarıyla ilgili mevzuat kapsamında görevlerine devam edecek.

Ağu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçileceğini duyurdu.

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitimcilerin, sınıflarındaki her bir öğrencinin gözünün içine bakıp derse öyle başladığını ifade eden Bakan Selçuk, bunun böyle devam etmesi ve okulların yüz yüze eğitimle açılabilmesi için herkesi sorumlu olmaya davet ederek, "Okulları birlikte açacağız." dediklerini ve bu sorumluluğu paylaşmak istediklerini belirtti.

Bu süreçte Bakanlık olarak okulların sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştıklarını, hazırlıkları ve standartları da tamamladıklarını anlatan Selçuk, uzun süreden beri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptıkları görüşmeler neticesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlanacağıyla ilgili kararları olgunlaştırdıklarını söyledi.

Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde "aşamalı ve seyreltilmiş" bir modelle 2020-2021 eğitim-öğretim yılına başlanacağını ifade eden Ziya Selçuk, şöyle konuştu:

"Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA televizyon kanalları, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan da oluşuyor."

Hazırlanan destek materyalleriyle öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Selçuk, okullar açıldığında öğrencilere, öğretmenlere, okulların destek personeline, servis sürücülerine varana kadar okullarla ilgili herkesin sağlık durumunun HES kodları marifetiyle takip altında olacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konulmuş kişilerin bu sistem sayesinde tespit edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Servislerde, okul bahçesinde, binasına girişte, ders başlayana kadar maske ve benzeri hususlardaki standartların daha önce hazırlanan kontrol kılavuzu çerçevesinde belirlendiğini anımsatan Selçuk, bu kapsamda hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler için birtakım rehberler hazırlandığını kaydetti.

Ziya Selçuk, teneffüsler ve benzeri durumlara ilişkin standartların da bu kılavuzlarda yer aldığını ve zamanı geldiğinde ayrıntılı biçimde bunları açıklayacaklarını anlattı.

Maske tedarikinin Bakanlık tarafından da sağlanacağını, okulların hijyen standartlarını geliştirmek üzere çeşitli kurumlarla çalışmaları devam ettirdiklerini aktaran Selçuk, bu standartların denetimi için 2 bin denetmenin şu anda sahada ve okullarda olduklarını ve her bir okulun standardını gözden geçirdiklerini ifade etti.

Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacaklarına işaret eden Bakan Selçuk, "Yani öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak ama çocuklarımız için de  bir hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek." diye konuştu.  

"Personel sayısında artışa gidildi"  

Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve güvenlik personeli alımının da süratle devam ettiğine dikkat çeken Selçuk, salgın şartları nedeniyle bu personelin sayısında artışa gidildiğine değindi.

Okullarla ilgili bütün ihtiyaç kalemlerinin tek tek çıkarıldığını ve il, ilçe, okul düzeyinde nelere ihtiyaç duyulduğunun somut olarak ortaya konulduğunu anlatan Ziya Selçuk, buna uygun şekilde okullara mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için de gereken planlamaları yaptıklarını, bu hafta içinde il müdürleriyle de bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Her bir ili kendi durumunu dikkate alarak tek tek incelediklerini anlatan Selçuk, kısa zaman içerisinde öncelikli okullardan başlamak üzere bu desteklerin ulaştırılacağını hatırlattı.

Bakanlık bürokratlarının çeşitli ilerde gruplar hâlinde risk analizlerine katılacaklarını ve o illerdeki çalışmaları takip etme imkânı bulacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, bu çalışmalarla yol haritasını ortaya koymayı planladıklarını kaydetti. Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarda olacaklarını belirten Selçuk, "Çocuklarımın ve öğretmenlerimizin 31 Ağustos itibarıyla başlayacak eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyor, okullarımızda buluşmak ve yüz yüze eğitime de bir an önce başlamak temennimizi iletmek istiyorum. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında da sorumluluk almaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.  

"Ayrıntılarıyla paylaşacağız"  

Daha sonra soruları yanıtlayan Bakan Selçuk, hangi sınıfların aşamalı şekilde yüz yüze eğitime geçeceğine yönelik soru üzerine, Bilim Kurulunun 21 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitimin başlaması konusunda tavsiyesi olduğunu belirtti.

Selçuk, "Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlanacağı hususunu da yine bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz. Zamanı geldiğinde bunu muhakkak suretle ayrıntılarıyla paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Gelecek yıl sınava girecek öğrenciler için bir planlama yapılıp yapılmadığı sorusuna karşılık Ziya Selçuk, "Tabii ki bu sınava giren öğrencilerimizle ilgili  müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmaları konusunda planlamalar yapılıyor." dedi.

Selçuk, "aşamalı ve seyreltilmiş" eğitime yönelik bir başka soru üzerine, "Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Peki seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık nasıl giderilecek? Elbette uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve EBA televizyonları vasıtasıyla giderilecek." yanıtını verdi.

Tem

GENEL AÇIKLAMALAR

a) Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

b) Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

c) Yetenek sınavı ൴le öğrenc൴ alan güzel sanatlar l൴seler൴, spor l൴seler൴, mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projes൴ uygulayan Anadolu ൴mam hat൴p l൴seler൴ne yerleştirme işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 29 Temmuz 2020 tarihine kadar (saat 17.00) tamamlanacaktır. Bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt) yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, tercihte bulunamayacaklardır. Ayrıca, bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt ya da kesin kayıt) yaptırmadan önce tercih başvurusu yapmış olan öğrencilerin tercihleri, Bakanlık tarafından iptal edilecektir.

ç) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel ortaöğretim kurumları, Merkezî Sınav Puanı esas alınarak kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alabilecektir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için özel okul kayıt işlemleri, 16-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacaktır. Özel öğretim kurumlarına kayıt (aday kayıt/ön kayıt) yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir. Özel ortaöğretim kurumlarına kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, tercihte bulunamayacaklardır. Ayrıca, bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt ya da kesin kayıt) yaptırmadan önce tercih başvurusu yapmış olan öğrencilerin tercihleri, Bakanlık tarafından iptal edilecektir.

d) Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları hâlinde sınavla öğrenci alan okullar için tercihlerini bu kılavuz ekinde yer alan "Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışından Başvuran Öğrenciler İçin Tercih Ön Çalışma Formu Ek‐2"yi doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurdukları formu Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:8 (06500) Teknikokullar-Yenimahalle/ANKARA adresine 29 Temmuz 2020 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 5 5 göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Ayrıca ilgili öğrencilerin, yerleştirmeye esas başvuruları için tercihlerini, yerleştirme takviminde belirtilen tercih süresi içinde göndermeleri gerekmektedir. Tercihlerden ve olabilecek diğer gecikmelerden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

e) Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları hâlinde, ikamet adresleri dikkate alınarak İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

f) Yurt dışından sınava giren öğrenciler, e‐Okul sisteminde kayıtlı ise tercihlerini http://www.meb.gov.tr ya da https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yaparak, okul müdürlüklerine onaylatacaktır. e‐Okul sisteminde kayıtlı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise sınavla öğrenci alan okullar için tercihlerini bu kılavuz ekinde yer alan "Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt dışından Başvuran Öğrenciler İçin Tercih Ön Çalışma Formu Ek‐2"yi doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurdukları formu, yerleştirme için 29 Temmuz 2020 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:8 (06500) Teknikokullar - Yenimahalle/ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Ayrıca ilgili öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil başvuruları için tercihlerini, yerleştirme takviminde belirtilen tercih süresi içinde göndermeleri gerekmektedir. Tercihlerden ve olabilecek gecikmelerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

g) Öğrenci velisi, tercih ve yerleştirme ile ilgili her tür yazışmada; tercih işlemini yaptığı okulun il/ilçe kurum adı ve kodunu, öğrencinin adını‐soyadını, TC kimlik numarasını, yabancı uyruklu ise öğrenci kayıt numarasını ve açık adresi ile cep telefon numarasını yazacaktır.

ğ) Yurt dışında 8'inci sınıfı bitiren öğrencilerin yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 27'nci Maddesi ikinci fıkrası hükümleri çerçevesinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yapılacaktır.

h) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

ı) Öğrenci velisi ve diğer ilgililer bu kılavuzda belirtilen hükümleri kabul etmiş sayılacaktır. 

 

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2020 indirmek için tıklayınız 

 

2020 Merkezi Yerleştirme Tercih Rehberi için tıklayınız 

2020 Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi için tıklayınız 

Tem

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokul 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine oyun yoluyla eğlenerek öğrenme fırsatı sunan "Tabii" uygulamasını kamuoyuyla paylaştı. Selçuk, "Tabii"nin Z kuşağı diye tanımlanan, farklı araçlarla öğrenen çocuklar için güzel bir uygulama olduğunu belirtti.  

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda "Tabii Mobil Uygulaması"nın tanıtımında yaptığı konuşmada, çocuklara imkân verildiğinde, somut içerikler sunulduğunda her an, her yerde bir faaliyet içinde olmalarının mümkün hâle geldiğini ifade etti.   İlkokullar için "Arkadaş" isimli kitap serisini Türkiye genelinde dağıtmaya başladıklarını hatırlatan Selçuk, "Şimdi de ortaokul 5, 6 ve 7'nci sınıflar için geliştirdiğimiz eğlenceli mobil uygulama 'Tabii' ile oyun yoluyla eğlenerek öğrenmek için bir fırsat vermeyi amaçlıyoruz. Oyun ve dersi iç içe yerleştirmek temel gayemiz." dedi.    Uygulamanın eğlenceli bir yarışma içeriğine sahip olduğunu anlatan Selçuk, şöyle devam etti: "Uygulamada kâğıt kalem yok, sadece 60 saniye içinde belli soruları cevaplamaları söz konusu olacak. 'Yarı yarıya', 'Bir hak daha ver', 'Süreyi uzat' gibi seçenekler ile motive edici bir puanlama sistemi olacak. Tabii'de öğrenciler, her doğru cevaptan 6 puan kazanırken her yanlış cevapla 2 puan kaybedecekler. Puan sistemine dayalı olarak çocukların 5'ten 6'ya, 6'dan 7'ye geçen çocuklarımızın sadece kendi sınıflarını değil diğer sınıfları görme imkânları da söz konusu olacak. 'Gelecek seneye hazır mıyız?' sorusuna yanıt vermek için de uygulamanın özel bir desteği var. Genel uygulamalardan gördüğümüz kadarıyla çocukların çok hoşlandığı ve tam da Z kuşağı dediğimiz, tam da farklı araçlarla öğrenen çocuklar dediğimiz bir kitle için güzel bir uygulama."    Uygulamanın bütün mobil telefonlardan indirilebileceğini belirten Selçuk, "Öğrencilerimiz Tabii ile her gün Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden sorularla karşılaşacaklar ve bu dersleri tekrar etme fırsatına sahip olacaklar. Burada çocuğun kendileriyle yarışmaları önemli. Çocuğun kendisini yarışacak bir kişi olarak görmesi ve bir aşamaya daha geçebilmesi, bütün mesele bu." diye konuştu.    Çocukların okullardan uzak kaldığı bu süreci telafi etmek için sadece okulların açıldığı dönemin dikkate alınması halinde, eksiklerin bir kısmının giderilmemiş olacağını ifade eden Selçuk, "Ama ne yapıyoruz? Hem yüz yüze eğitimi destekleyecek hem uzaktan eğitimi destekleyecek, yaz aylarını ve hafta sonlarını da zenginleştirecek çok yoğun bir programın içindeyiz. Yeter ki bir çocuğumuz istesin, 'Ben ders çalışmak istiyorum, öğrenmek istiyorum.' desin, yeter ki bir velimiz 'İmkân arıyoruz, bize kaynak var mı?' desin. Bütün bunların hepsi emin olun fazlasıyla hazır." değerlendirmesinde bulundu.      Bakan Selçuk, açıklamalarının ardından Samsun, Şanlıurfa ve Kayseri'de Tabii uygulamasını kullanan öğrencilere canlı bağlantı yaptı. Öğrenciler, geçtikleri sınıfta yıl boyu öğrendiklerini tekrar edebilecekleri mobil uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.    "Tabii" uygulamasında neler olacak? Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin derslerini istedikleri an istedikleri yerde tekrar edebilmeleri için hazırlanmış günlük testlerden oluşan eğlenceli yarışma uygulaması  "Tabii" ile öğrencilerin yaz tatilinde okuldan ve derslerden uzak kalmamaları ve öğrendiklerini unutmamaları amaçlanıyor. "Tabii" ile her gün Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden onar soru olmak üzere toplam 40 farklı soruyla karşılaşacak öğrenciler, kendi bilgilerini sorgulayıp ders tekrarı yapacak ve yeni bilgiler öğrenecek.     Uygulamayı kullanırken sadece soruları ekrandan okuyup 60 saniye içinde doğru cevabı vermek, diğer soruya geçmek için yeterli olacak. Öğrencilerin yaz tatilinde derslerden tamamen uzaklaşmamaları için hazırlanan ve onlara, onların dilinde hitap eden renkli bir uygulama olan "Tabii", ilgili uygulamalardan cep telefonu ve benzeri cihazlara indirebilecek. Öğrenciler, uygulamaya EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapabilecek.

 

UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN

Android   : http://bit.ly/2CofwT5

IOS          : http://apple.co/2VZiyEA

Tem

TERCİH DANIŞMANLIĞI

 

PROJENİN ADI

Projenin adı 'Kariyerime Adım Adım'dır.

PROJENİN AMACI

Bu projenin amacı Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel tüm ortaokullarda eğitim gören öğrencilerin ilgi, istek, yetenek, değer ve kişilik özelliklerini belirlemek ve uygun ortaöğretim kurumlarına yöneltilmelerini sağlamaktır.

PROJENİN KAPSAMI

Bu proje, 2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim yılında, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören öğrencileri yöneltmede; veli, öğretmen, rehber öğretmen ve yöneticilerin yapacağı işlere ilişkin usul ve esasları kapsar.

PROJENİN UYGULAMA AŞAMASI

Kariyerime Adım Adım projesi kapsamında öğrencilerin ilgi, istek, yetenek, değer ve kişilik özelliklerine uygun ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmelerini sağlamak amacıyla Kocaeli ili genelinde ortaokul öğrenci ve velilerine uygulanmak üzere "Tercih Danışmanlığı" eğitim içerikleri oluşturulmuştur. Projenin amaçlarına ilişkin bilgi vermek ve eğitim içeriklerini paylaşmak üzere ilçeler bazında ortaokul ve lise okul müdürleri, ortaokul ve lise rehber öğretmenleriyle toplantılar yapılmıştır.


Tercih Danışmanlığı eğitim içerikleri, formlar ve etkinliklere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI ÖĞRENCİ SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI VELİ SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ

MESLEK SEÇİMİ VE ÖNEMİ İLE İLGİLİ SUNUM İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ MEM KARİYER PLANLAMA PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Tem

Bakanlığımıza bağlı tüm resmî ve özel ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Etkinlikleri" kapsamında Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması  düzenlenecktir.


T.C.

GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

"15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" TEMALI RESİM, ŞİİR, KOMPOZİSYON YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında;

-İlkokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik " konulu resim

-Ortaokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli İrade " konulu şiir

-Lise öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " konulu kompozisyon

 


ŞARTNAME VE DİĞER AYRINTILAR

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

KONU: 15 Temmuz ve Milli İrade

TÜRÜ: Resim, Şiir, Kompozisyon

AMACI:  Öğrencilerimizde milli birlik ve beraberlik ve demokrasi duygusunun canlı tutulması.

KAPSAM: Gölcük ilçesine bağlı resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsar.

 

HEDEF KİTLESİ:

a)  İlkokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik" konulu resim

b)  Ortaokul öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli İrade" konulu şiir.

c)  Lise öğrencilerimize yönelik "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " konulu kompozisyon

 

KATILIM KOŞULLARI

Genel:

1- Eserler; daha önceden bir yerde yayımlanmamış olacaktır. Eserlerin alıntı olmayıp tamamen özgün eserler olmasına dikkat edilecektir.

2- Yarışmaya katılacak öğrenciler, eserlerinin 2 adet fotoğrafını (yüksek çözünürlükte) çekerek (TC kimlik numarası, adı- soyadı, okul adı ve sınıfı ve okul numarasını yazacaklardır. Bilgi eksiği olan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.)

3- Eserlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek içerik kullanılmamalıdır.

4- Dereceye giren resimlerin asılları sergilenmek üzere 14 Temmuz 2020 Salı günü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü tarafından teslim edilmesi sağlanacaktır.

A. Şiir:

1-  Eserler;  A4 kâğıdına 12 punto büyüklükte ve Times New Roman yazı stili ile bilgisayarla veya okunaklı bir şekilde elle yazılacaktır.

2-  Eserler; Türkçe dil bilgisi kurallarına ve Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu'na (2005 ve daha sonraki basımları) uygun olmasına dikkat edilecektir.

B. Resim:

1. 35x50 resim kâğıdı kullanılacaktır.

2. Resim Tekniği Serbesttir.

C. Kompozisyon:

1- Eserler; A4 kâğıdına 12 punto büyüklükte ve Times New Roman yazı stili ile bilgisayarla veya mavi dolma kalem, tükenmez kalemle yazılacaktır.

2-  Eserler; Türkçe dil bilgisi kurallarına ve Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu'na (2005 ve daha sonraki basımları) uygun olmasına dikkat edilecektir.

3- Eserlerin daha önce yayınlanmamış, herhangi bir yarışmada değerlendirilmemiş özgün ve telif yazılar olması gerekmektedir.

4- Her öğrenci yarışmaya en fazla 1(bir) eserle katılabilecektir.

 

YARIŞMAYA KATILACAK ESERLERİN TESLİM YERİ VE TARİHİ:

Eserlerin Teslim Yeri:

golcukmebyarisma@gmail.com

 Eserlerin Teslim Tarihi:

10 Temmuz 2020 - Cuma

DEĞERLENDİRME:

Eserler; Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme Kurulu Üyeleri tarafından 13 Temmuz 2020 tarihinde değerlendirilecektir.

Sonuçlar 14 Temmuz 2020 tarihinde golcuk.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

 

ÖDÜL:

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere hediye verilecektir.

 

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma duyurusunun ilanı

02 Temmuz 2020

Yarışma başlangıç ve bitiş tarihi

02 Temmuz 2020 – 10 Temmuz 2020

Yarışmaya gönderilecek eserlerin son gönderim tarihi

10 Temmuz 2020

Eserlerin değerlendirmesi

13 Temmuz 2020

Sonuçların Duyurulması

14 Temmuz 2020

Ödül Töreni

15 Temmuz 2020

 

 

 

DİĞER HÜKÜMLER:

1.      Etkinlik Yürütme Kurulu, yarışma şartnamesiyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir. 

2.      Eserleri inceleme ve değerlendirme komisyonu kararları kesindir, bu kararlara itiraz edilemez.

3.      Başvurusunu tamamlayan her katılımcı etkinlik şartnamesinin tüm hükümlerini kabul etmiş sayılır. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcılara aittir.

Şbt

                 İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için 25 Nisan 2020 tarihinde, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) gerçekleştirilecektir.

              Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarı yıl tatilinin uzatılması nedeniyle; öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamadan 2020 İOKBS başvurularını yapabilmeleri için Türkiye genelinde uzatılan başvuru süresi 24 Şubat 2020 Pazartesi günü, saat:17.00'de sona erecektir.

              İOKBS'ye başvuru yapmak isteyen velilerimizin 24 Şubat 2020 Pazartesi saat 17.00'ye kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) yeni dönem tanıtımı gerçekleştirildi.

"Eğitimde Fırsat Adaleti" sloganıyla tümüyle yenilenen EBA'nın içeriği, etkileşimli okul kitapları, ders anlatım videoları, sınavlar ve uygulamalarla güncellendi.

Yenilenen modern ve sade kullanıcı ara yüzü ve akıllı özellikleriyle yeni EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenle velilerin kullanımına açıldı.

Yeni EBA, okul öncesinden 12'nci sınıfa kadar öğrenci ve öğretmenin öğrenme yolculuğuna eşlik eden 1600'den fazla ders ve 20 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerik sunuyor.

Öğrencinin performansına göre bir içerik önerme sistemi bulunan yeni EBA'da, kişiselleştirilmiş öğrenme ortamı ve kişiye göre özelleşmiş bir ara yüz seçeneği de bulunuyor.

Yeni EBA ile öğrenciler, yaklaşan sınav ve etkinlikleri görebilecek, arkadaşlarıyla bir sosyal paylaşım alanı kurabilecek.

Sistem ayrıca oyunlaştırma ile puan ve arma kazanarak öğrenmeyi daha eğlenceli hale getiriyor.

- 3 GB'ye kadar ücretsiz erişim

Sistem üzerinden çalışmaların takibi ve kişiselleştirilmiş yönlendirmelerle eksiklerini kapatabilecek öğrenciler, özel profil sayfalarını kullanarak kendini tanıtabilecek, katıldıkları sosyal faaliyet belgelerini sunabilecek, sosyal ve akademik birikimlerini EBA Portfolyo'da sergileyebilecek.

Türkiye'nin GSM operatörleriyle yapılan anlaşma gereği tüm EBA içeriklerine aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişim imkanı bulunuyor.

Sadece EBA uygulamalarında ve içeriklerinde kullanılabilecek ücretsiz internet paketi için farklı operatörler için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır.

1. TURKCELL: Turkcell kullanıcıları ''BİP'' uygulamasındaki ''KEŞFET'' menüsü altında bulunan ''EBA kanalını kullanarak mesaj gönder'' ekranında ''HEMEN KAZAN'' kısmına tıklamaları gerekir.

2. TÜRK TELEKOM: Türk Telekom kullanıcıları mesaj bölümüne ''EBA'' yazıp 5555'e SMS göndermesi gerekmektedir.

3. VODAFONE: Vodafone kullanıcıları için gerekli tanımlama otomatik olarak sistem üzerinden yapılmıştır. Abonelerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok.